Welcome Message

.

Breakfast Satay/Sate @ Muar

| 1 comments so far
Only in Muar, kitaorang breakfast satay.... Satay nko.... orang lain makan satay malam or hari raya.... orang MUO breakfast SATAY....

Ada banyak kedai breakfast satay di muo ni.... cukup banyak dan orang sentiasa ramai... especially hari minggu.... lepas pergi pasar tani, terus ke bando (bandar, org muo panggil bando) makan satay.


Kali ini gua pegi antara kedai satay yang popular iaitu Sate Maharani. Terletak di depan bus stand Pagoh...


Tu dia punya ramai orang.... penuh kedai.... orang tunggu meja... meja ada byk... sampai ke luar belakang kedai pun ada.... gua kira2 kedai ni boleh menampung kira-kira 100 pelanggan dalam 1 masa...

Kat luar dia bakar satay... pakai kipas manual.... kipas tangan laaa

Duduk je sat lagi ada orang antar kuah satay...Kat sini dah tau dah, orang datang untuk makan satay

pastu baru order... menu lain pun ada... tapi biasanya kat muo ni, bila makan satay, dia kene partner dgn mee rebus....


Ini dia mee rebus.... harga RM 3.00...

juga ada lontong RM 3.00
nasi lemak telur RM 1.50
roti bakar kawin RM 2.00, 1 set
roti manja (2 telur) RM 4.00

the best thing satay kat sini, korang mintak je satay campur... tak payah cakap ayam 20, daging 10... tak payah... terus dia akan hantar satay ayam, daging, perut, paru, limpa, hati.... tapi kali ni hati n limpa dah padam dari menu.... susah dapat stok kut.... dulu ada... 

dia akan hantar baper2 lah tak kisah.... nanti dah sudah, dia akan kira baper cucuk yang korang makan je... yg tak makan tak di kira laaa...Satay, semua jenis berharga RM 0.60 secucuk....


Satay Perut.... The Best....

Satay Paru....

Satay Ayam....

Satay Daging/Lembu


Tempat buat air...

  
"TERIMA KASIH KERANA TELAH MEMILIH KAMI UNTUK MENYEDIAKAN SARAPAN PAGI ANDA" .... heheheh mmg satay is the breakfast for muarian.... 

Ruang dinding kedai ini dipenuhi dengan gambar-gambar selebriti yang sudah makan satay di kedai ini....


Conclusion.... Best In The World

Location : 2.050551,102.570494


View Larger Map

Chicken Foldover by McD

| 0 comments so far
Hehehe ari ni makan fast food.... Chicken Foldover by McD.

Dibungkus rapi

Gua bukak camani je... actually daripada packaging di atas boleh koyak kan je kat atas mcm dlm iklan tu... tapi dah sudah makan baru tengok iklan kat tv...

Ada 2 keping chicken patty

Sendiri bubuh sos cili

Harga RM7.25...

Overall, ok la.... tapi gua prefer prosperity lagi la..... 

JM Bariani House, Tesco Shah Alam

| 0 comments so far
Terasa nak makan nasi bariani pulak... takkan nk pegi batu pahat... kat sini pun banyak choice apa... last2 gua pegi JM Bariani House... pun banyak cawangan jugak... tapi kali ni gua pegi kat Tesco Shah Alam outlet.


Hari ni gua nak makan nasi bariani daging, my wife bariani ayam... tu je laa... anak2 share... bukan abis pun

Sampai air dulu... Teh O Ais Limau, Jus Bunga Roselle dan Nescaffe Ais

Sampai lak kuah dal dulu

Sambil tu tengok2 la menu ni...






Ni ayamnye...

ini dagingnya.... daging sedap lembut...

Ini harganye....

Location : 3.071642,101.53854

Beef Burger : Homemade

| 0 comments so far
Hari minggu dah kuar beli barang dapur... ada beli minced meat. so mlm ni kita makan homemade burger...

minced meat + bawang + garam + pepper + chilie powder + ntah apa lagi + telur....

pastu grilled atas electric griller


Sayur lupa nak beli.... selak2 peti ais jumpa tomato dengan bayam... bayam??? bayam pun bayam lah... belasah je.... 

Jadi lah burger homemade.... rupa ada laa... rasa ok... tapi aku rasa mcm murtabak je pulak... mungkin sebab telur terlebih kut....

Tat Nasi Ayam, Shah Alam

| 0 comments so far
Last week gua pegi makan nasi ayam.... dah lama gua cari kedai specialties nasi ayam ni....... jumpa juga akhirnye... ada member rekemen...

Kalau tau carrefour seksyen 23 shah alam... aaaaa sebelah je.... kedai corner lot...

Updates: juga post pasal Tat Nasi Ayam Puncak Jalil.


Tempat buat air

Tempat prepare nasi ayam

Suasana kedai agak kemas dan bersih serta luas...


Ini lah nasi ayam nye... nasi je ni... belum ayam lagi

Ni ayam, sambal asing... mmg garing...

Ni dah campur sambal... salad, timun tomato actually ada bawah ayam tu...

Set nasi ayam berharga RM4.50


Ini bihun sup... harga RM4.00

Nasi ayam agak sedap bagi gua, sebab member wife gua kata tak sedap, ikut tekak dia... gua ok je.. tapi bihun sup ni gua rasa biasa je... dtg sini mkn nasi ayam ok...



View Larger Map

Updated : Menu








Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...