Welcome Message

.

Shah Alam Street Art, Seksyen 2 Shah Alam

| 2 comments so far
Sumber Imej : http://monstersmachine.blogspot.com/2014/01/laman-seni-street-art-gallery-seksyen-2_14.html

Pada satu ketika lorong belakang deretan kedai Seksyen 2 Shah Alam ni, siapa pun tak nak pergi rasanya.

Mungkin seperti ini.... mungkin....

Tapi sekarang telah berubah wajah kepada ini...









Nice kotak rokok.....


Lokasi : 3.070844,101.508183


Nasi Ayam Seksyen 6, Shah Alam

| 1 comments so far
Kedai nasi ayam ni saya dapat dari dalam group FB Shah Alam Residen...

Nama sebenar kedai ni, Selera Amai.... tapi sebut Nasi Ayam Seksyen 6 jer dah tau...


Nasi Ayam, RM4.50





Klebang Original Coconut Shake, Melaka, Part 2

| 0 comments so far
Last pergi dulu kat sini, bungkus aje kan.... so kali ini kita pi makan situ pulak....

Tu dia pintu gerbang.... dari tepi jalan tak nampak ni.... kene masuk dalam sikit

Waktu berniaga, Hari Isnin-Ahad, bermula 11.00pg - 6.30ptg. Hari Jumaat 2.30ptg-6.30ptg

Punya la ramai manusia...

Ni la tempat mereka menyediakan coconut shake


 Coconut Shake, RM2.20...


Jagung Special, RM3.50


Nasi lemak, RM1.20 sebungkus

Nasi lemak daun pisang kertas suratkhabar....


Location : 2.215794,102.206732


Coconut Shake : Homemade

| 0 comments so far
Tempoh hari ada ke Melaka pekene Klebang Original Coconut Shake.... dah kami semua kemaruk coconut shake je.... cari2 kat area shah alam, tak jumpa yang ok... so buat sendiri je lah....

Bahan utama dah tentu kelapa muda la kan... nak senang cari kat MyMydin ada jual yang dah bersih cam gambar atas ni... tapi ada sekali tu pegi, abis pulak... so boleh cari kat kedai mamak, pun sama camni.

Ambil isi kelapa nye... pada saya yang keras camni sedap, sebab bila dah siap nanti kita boleh rasa dan kunyah kelapa nya.

Ais..

Dan aiskrim walls perasa vanilla.

 Masukkan Ais, Air kelapa, Aiskrim, sebahagian isi kelapa, air gula secukup rasa dan juga sedikit susu cair,

 Kemudian blend la guna blender yang boleh blend ais.....

kalau rasa macam cair je, masukkan lagi ais, dan kemudian masukkan baki isi kelapa tadi. Kenapa tak masuk semua dari tadi? boleh juga, tapi saya suka camni sebab baki kelapa tadi bile blend sekejap je, tak la hancur sangat. Nanti masa minum boleh rasa isi kepala tu.

Kemudian tuang dalam gelas dan tambahkan aiskrim atas nye....

Memang kelas.... terbaik....

Restoran Famous Thai, Plaza Shah Alam, Seksyen 9 Shah Alam

| 1 comments so far
Malam ni ada orang nak belanja kat Famous Thai.... pehhhh ok aje....

Ada logo Halal dan masih valid.


Kerabu Mangga


Ayam lemon


Siakap Stim


Ayam Pandan

Tak banyak nak cerita pulak kali ini. lagi pun orang belanja.... tak tau baper harga dinner kali ini..

Lokasi : 3.08524,101.523344


Asam Pedas Selera Kampung, Bandar Hilir, Melaka

| 0 comments so far
Di Melaka ni memang terkenal juga dengan asam pedas nya. Kalau pergi Bandar Hilir, area depan Menara Taming Sari, ada banyak restoran yang menyediakan hidangan asam pedas. Asam Pedas Selera Kampung, salah satu daripadanya.

Ada logo 'Restoran Pilihan Jalan-Jalan Cari Makan'.

 Dalam restoran ada 2 bahagian. di luar adalah untuk pelanggan served as individu.

Di bahagian dalam ada satu ruang berhawa dingin khusus untuk pelanggan yang memilih untuk makan secara hidang. Ramainye orang.... sebenarnya beratur juga menunggu meja kosong.

Antara lauk pauk pilihan...

Ini semua asam pedas ikan berbeza...


 Asam pedas ikan parang...

Asam pedas ikan pari

Daging salai masak lemak

Udang galah

ulam-ulaman

Lokasi : 2.18978,102.247714


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...