Welcome Message

.

Buah Berangan Goreng, Muar

| 0 comments so far
"Dah lama tak makan buah berangan...."
"ye lah.... jom beli... mmmm biasa ada kat depan Jubli Intan ni... takde pulak"
"tempat lain takde ke"
"ntah... cari je la..."

"haaaaaaaa sini ada..."

"mmmm cantik... tengah goreng....... lama lagi ke?"
"dalam 10 minit lagi...."

"apa yang hitam tu?"
"tu pasir kasar.... biasa penjaja tepi jalan kat China and India masak stail ni..."

"1/2 kilo RM15, 1kilo RM30"

 "1/2 kilo cukup laaa"


"mmmmm lemak... manis....."

Lokasi : 2.050068,102.569473


Kedai Makan Kak Timah, Kuah, Pulau Langkawi

| 0 comments so far
Kat Pulau Langkawi ni, mau lunch nasi putih dengan pilihan lauk yang agak banyak, jom kita cuba Kedai Makan Kak Timah (Nasi Campur Layan Diri)

Ramai orang makan... 

Actually nak cari kedai lain yang ada dalam brochure tourism langkawi.... tapi terjumpa kedai Kak Timah ni.... terletak di Pusat Dagangan Kelana Mas

Pilihan lauk memang banyak....





Bamboo Town, Kuah, Pulau Langkawi

| 0 comments so far
Macam biasa juga.... malam kat langkawi, kita cari ikan bakar lagi.... dulu pernah makan di Bamboo Cenang... ingat nak pi lagi, tapi tutup je nampak... kali ini nampak pula Bamboo Town di downtown Kuah. Macam sama je.... jom try...


Jom pilih ikan dulu.... pastu timbang dan pilihla nak masak apa yer.... jangan lupa meja tu...

panjang2 mejanya.... senang makan ramai2...

ala comei nye..... sedap pulak air buah tu....

Ketam masak black pepper... 

terbaik....

Ikan Siakap tiga rasa...


Udang goreng tepung


Lala masak sambal...


Sotong goreng tepung

Ikan Gerut bakar...


Harga makan 7 orang.... RM280



Laksa Kaw Ikan Sekoq, Jalan Airport, Pulau Langkawi

| 0 comments so far
Selain dari kepak ayam madu.... banyak lagi lori-lori pickup lain.... antaranya ialah Laksa Kaw Ikan Sekoq ni.... tengok nama pun dah menarik orang mai cuba....

Ada bermacam2 menu jugak....


Duduk bawak pokok tepi pantai.... 


Pekena cendol dulu.... tapi air ketul laaa.... ingat ais parut...

Ini dia laksa ikan sekoq...

Memang ada seekor ikan dalam laksa tu...

makan jugak mee rebus...


Bukak dalam pukul 12 kut... sampai pukul 7

Location : 6.323584,99.72248


Medan Selera Nelayan, Bukit Malut, Pulau Langkawi

| 2 comments so far
Kat hotel penginapan di Pantai Chenang, tanya sorang supervisor dia... kat mana makan malam sedap kat langkawi ni.... dia cakap "kalau nak makan ikan bakar, cuba en. try kat Medan Selera Nelayan, Bukit Malut... Kat situ makan ok, harga pun ok.... saya kalau sapa2 tanya mmg saya rekemen situ"... Cantik.... jom redah...

Terletak berhampiran dengan jeti nelayan...


Punya la ramai orang.... ok la tu.... tak salah kedai kut...


Sampai je... kene la cari meja kosong dulu....

Pastu pegi ke belakang kedai untuk pilih makan laut

makanan laut semuanya segar...

ada yang masih bernyawa... nampak insangnya bergerak2...


Dalam banyak2 seafood tu, nampak bende ni... first time tengok.... ni pun fresh.... apabila disentuh bahagian yang berbelang tu, dia memberi tindak balas dengan mengecutkan diri...

Setelah diselidik dengan pekerja, namanya Siput Kerbau.... biasanya direbus dahulu, kemudian dibuat kerabu... tapi tak order la.... semua gerun nak makan...

ini harga makanan laut dengan siap di masak.

ini pula jenis masakan yang ada...

bagitau kat brader ni, nak masak apa.... pastu dapat nombor giliran..... letak kat meja...

kerang rebus...


Pari bakar....


Ketam masak cili kering...

Siakap stim

udang dan sotong goreng tepung...

Harga makan untuk 7 orang, semua nya termasuk minuman dan nasi, lebih kurang RM180....

Lokasi : 6.319591,99.796052


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...