Welcome Message

.

Restoran Anje, Nasi Beriani Gam Johor, Bangi

Last Sunday, ada di PD... masa nak check out hotel, tertengok rancangan Jalan Jalan Cari Makan @ TV3... episod 32... Iqram pergi makan nasi  beriani kat Restoran Anje... uihhh sedap pulak nampak.... dah lama jugak tak makan kat Anje ni... dah lebih setahun rasanya... Cantik jugak ni kalau singgah kat Bangi sat pekene Nasi Beriani Anje...

OTW balik, terus masuk Bangi singgah di Restoran Anje... terletak di Seksyen 15, Bandar Baru Bangi. Shop lot area belakang Petronas sebelah NIOSH.

Sekali sampai, punya la panjang line beratur.... konsep di sini ialah layan diri... kene beratur, sampai di kaunter depan tu, order nak makan apa... terus dia prepare dan ambil makanan dan order air pulak kat kaunter air... dapat air, terus bayar dan duduk di meja... pastu makan lahh..

Beratur sampai keluar kedai tu... dan sampai kedai sebelah beraturnye... nasib baik kedai sebelah tak bukak... setelah di selidik ngan blogger lain, kalau kuar kat JJCM confirm hari tu jugak penuh kedai makan tu.... terbaik!!!

Punya la ramai orang.... tapi sebab nak makan jugak, beratur je la... tapi ok... takde la lama sangat... Suruh wife beratur dulu, sementara saya cari meja.. dah dapat meja... terus order Laksa Johor satu... laksa, mee rebus/bandung leh order kat meja... tapi nasi beriani kene amik kat kaunter...

Dah nak sampai kaunter nasi beriani....

Tu dia... lauk beriani... yg paling dekat tu kambing beriani...

Wife amik Nasi Beriani Daging, RM7

Saya amik Nasi Beriani Kambing, RM8.30

Harga memang murah... dan makanan juga sedap, banyak pulak tu....

Laksa Johor, RM4

Kuah pekat dan sedap....

Berikut senarai harga makanan selain dari yg telah dipaparkan di atas...
  • Nasi Beriani Ayam, RM6.50
  • Nasi Beriani Ayam Masak Merah, RM6.50
  • Nasi Beriani Ayam, RM6.50
  • Nasi Beriani Ayam Kampung Goreng/Beriani, RM8.30
  • Laksa Johor/Mee Rebus/Mee Bandung/Soto, RM4
Memang terbaik!!!

Location : 2.933065,101.767922


4 comments:

Juadah said...

Uih..penuh kedai nih. mesti sedap. Kalu kat penang ada kedai nasi kandar beratur. sama mcm ni lah agaknye

kucingtanah said...

memang sedap dan harga pun amat berpatutan... kene cuba tu...

Syakirien Yusoff said...

My family's favorite restaurant. Thanks Anje Bangi.

Muzzill said...

Lauk ayam kampung macam bukan ayam kampung.. daging lembut, tulang lembut, byk lemak macam ayam daging je.. rasa tertipu.

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...