Welcome Message

.

Mee Bandung Muar

Muar memang terkenal dengan mee bandung... pun begitu, sekarang ni susah gak nak cari kedai mee bandung yang sedap kat muo ni... tak macam dulu...

Location : 2.064848,102.555555


Mee Bandung Central adalah antara kedai yang mee bandung dia, bagi aku, sedap... Kedai ni sempoi je... terletak betul2 depan pintu masuk Sekolah Menengah Sains Muar.


Ni lah rupanya meebandung central ni.... RM3.50 kut...

style dia masak bukan lagi masak cara dulu... iaitu buat mee bandung ni bile orang order... sekarang ni, dia dah buat siap2 kuah mee bandung satu piuk besar... segala rencah2 semua dah ada dalam kuah tu... then diaorg prepare a lot of pinggan with mee dan telur yang dah masak... bila orang order je, terus dia taruk kuah tu atas mee... cepat dan masih sedap...



pun begitu, aku rasa service dia kureng skit... order lambat gak sampai, mungkin sebab orang terlalu ramai.... setakat ni dah beberapa kali aku pegi, sentiasa penuh... sampai orang datang menunggu tempat duduk... banyak jenis makanan kedai ni, dari goreng2 ke ikan/kerang bakar, soto, satay... tapi ramai orang order mee bandung dia....

Anyway, sebab sedap... orang still pegi jugak....

Kalau ada kedai mee bandung yang sedap lagi boleh tolong rekemen kat aku yer...


View Larger Map

1 comments:

Meebandung Kuah Kacang said...

Jemputlah cuba mee bandung kuah kacang 'odeon' batu pahat :)

Senarai Rakan niaga kami:-

Restoran Anjung Warisan
Jalan Petri, Johor Bahru (Belakang Yayasan Warisan Johor)
Waktu niaga: 7.30malam hingga 12malam


Teh Laris Kafe 21 Jalan Snuker 13/28, Seksyen 13, Tadisma Business park. Shah Alam. Setiap hari kecuali Ahad. 8am to 7pm


Stall Puan Aniza Muhamad (Mamak) Sebelah Pasaraya KK, Depan Pasar Awam, Pekan Sg.Besi, Kuala Lumpur. Waktu niaga: 7malam hingga 12malam


Kopitiam Sukand's
62 Jalan Bandar, Port Dickson


Restoran Syahirah
No.8L & 8M Jalan Tun Habab, Kota Tinggi (Sebaris Ambank, berhadapan Hotel Mayres)


Restoran Mama World
973 Jalan S2F22, garden Homes, Seremban 2


Warong Hijrah
10 Medan Selera Sebelah Bangunan LHDN, Jalan Pak Sako, Temerloh

Terima kasih

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...